tag:blogger.com,1999:blog-6946153848282217637.post8868218356748035831..comments2023-12-28T16:05:45.173+01:00Comments on Dawid Kornaga: Przekąski vs. MetaDawid Kornagahttp://www.blogger.com/profile/16906139704827084256noreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-6946153848282217637.post-40368011694419259002010-02-23T15:22:43.452+01:002010-02-23T15:22:43.452+01:00A nie, to jednak "72 Croisette".
http://...A nie, to jednak "72 Croisette".<br />http://www.tripwolf.com/en/guide/show/213158/France/Cannes/Le-72-CroisetteDawid Kornagahttps://www.blogger.com/profile/16906139704827084256noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6946153848282217637.post-15774843199771151082010-02-23T15:18:24.792+01:002010-02-23T15:18:24.792+01:00Pewnie La Chunga. Adres jest taki: Rue La Tour Mau...Pewnie La Chunga. Adres jest taki: Rue La Tour Maubourg, przy bulwarze Croisette.Dawid Kornagahttps://www.blogger.com/profile/16906139704827084256noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6946153848282217637.post-24288344709443684022010-02-23T15:03:04.596+01:002010-02-23T15:03:04.596+01:00Fajny artykul, na pewno odwiedze Mete! Do Przekase...Fajny artykul, na pewno odwiedze Mete! Do Przekasek zaprosilam nawet moich klientow businessowych z Norwegii i byli zachwyceni tym miejscem (w skandynawii nie ma co nawet marzyc o takim) rzeczywiscie wielka szkoda, ze nie serwuja juz tam tatara, jak kiedys. A propos serwowania tatara to podobno chodzi o jakis brak pozwolenia na podawanie surowego miesa, ale wydaje sie to dziwne, bo przeciez jedzenie przygotowuja i przechowuja w tej samej kuchni co U kucharzy...<br /><br />Chcialam zapytac, o ktorym barze mowisz piszac o Cannes - czy chodzi o La Chunga? Mialam okazje sie tam zabawic kilka razy i nigdy go nie zapomne, takie miejsce powinno istniec w kazdym miescie - gdzie szalone tance na stolach sa obowiazkowym zakonczeniem tudziez rozpoczeciem wieczoru ;) <br />A wszystko z poczatku wyglada tak niewinnie - wykwintna kolacyja przy scisnietych stolikach, konczaca sie takze na ogol na czworakach z guzami na glowie od podsufitowych belek - niski strop, szczegolnie jak sie stoi na stole...<br />pozdrawiam.<br />AAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6946153848282217637.post-59365597528025788092010-01-22T14:40:05.652+01:002010-01-22T14:40:05.652+01:00Dzięki, poprawiłem. Brak mi erudycji piwnej, co do...Dzięki, poprawiłem. Brak mi erudycji piwnej, co do tego nie mam wątpliwości. Naturalnie, Mozaika rządzi - ale to nie to miejsce, nie ten bal...Dawid Kornagahttps://www.blogger.com/profile/16906139704827084256noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6946153848282217637.post-73889648156836543772010-01-22T14:35:27.090+01:002010-01-22T14:35:27.090+01:00Piwo z Konstancina to chyba Warszawiak, Dawidzie, ...Piwo z Konstancina to chyba Warszawiak, Dawidzie, i Mocny Warszawiak i jeszcze bardzo Mocny Warszawiak. I Mazowieckie, i Zdrojowe. W każdym razie brzmi to wszystko bardzo zachęcająco. Jeśli ktoś jednak szuka naprawdę silnych wrażeń, chce poczuć autentyczny klimat PRL i do tego wszystkiego dołożyć jeszcze... chamstwo kelnerów, niech idzie do Mozaiki lub Pod Samsonem. Tam się nic nie zmieniło do lat. Nic niczego nie udaje – po prostu czas się tam zatrzymał.Krzysztof Beśkahttps://www.blogger.com/profile/03828158146096076459noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6946153848282217637.post-34766093240620297902010-01-22T11:32:23.223+01:002010-01-22T11:32:23.223+01:00To prawda, biała jest rewelacyjna w Przekąskach. Z...To prawda, biała jest rewelacyjna w Przekąskach. Za to nie rozumiem, dlaczego nie serwują - pomimo oznaczenia w menu - tatara. Nie mają dojścia do świeżego mięsa?...Dawid Kornagahttps://www.blogger.com/profile/16906139704827084256noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6946153848282217637.post-85009366884359825942010-01-22T11:12:44.427+01:002010-01-22T11:12:44.427+01:00Wczoraj odwiedziłam Zakąski z krakowskim sentyment...Wczoraj odwiedziłam Zakąski z krakowskim sentymentem do miejsc innych niż wszystkie (oddział południowy zamknęli po trzech miesiącach :( ). Oprócz napitku znalazła się też pyyyszna biała kiełbasa, w prezencie od przybarowych klientów, którzy zapierali się, że zatruta nie jest ;)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/04362284041000614806noreply@blogger.com